Vacature: Hoormedewerker bij IND (36 uur) – Ter Apel

Asielaanvragers zo kort mogelijk in onzekerheid laten zitten, dat vinden we belangrijk in Nederland. Jij ook? En ben jij klantgericht, flexibel en communicatief vaardig? Bij het Aanmeldproces is plek voor enthousiaste medewerkers met kennis van het vreemdelingenrecht.

Migratie gaat om mensen. Mensen vragen asiel, willen hier studeren, bieden hier hun kennis aan, willen hier werken, of willen gewoon Nederlander worden. Dit brengt veelzijdige vraagstukken met zich mee. Werken bij het Aanmeldproces betekent; zorgen dat iedere vreemdeling snel de juiste procedure krijgt. Deze functie is cruciaal in de doorstroom van het vreemdelingenproces. Jij neemt de aanmeldgehoren af waarin je de statushouders vragen stelt over hun herkomst en identiteit. Daarna zorg je dat de vreemdeling in de juiste procedure terecht komt. Je verwerkt de informatie in onze systemen en past het sporenbeleid toe. Daarnaast beantwoord je klantvragen en draag je bij aan verbeterinitiatieven voor het proces.
De voornaamste elementen in jouw rol zijn:

  • Het voeren van het aanmeldgehoor;
  • Het uitwerken van het verslag;
  • Het waarborgen van een snelle en correcte processenstroom.

Lees hier meer…

Wat vind jij er van?
Deel dit artikel: