Jubileumweek RSG Ter Apel nadert

In de week van maandag 19 september tot met zaterdag 24 september organiseert de RSG Ter Apel haar – uitgestelde – jubileumweek in het kader van haar 100 jarig bestaan in 2021.
Het programma is klaar. De personeelsleden van de school geven op maandag 19 september het startschot door na schooltijd “25gradenNoord” te gaan. Het waterschap Hunze en Aa’s verzorgt op drie opvolgende ochtenden voor een kleine 300 basisschoolleerlingen een project met als thema “Waterleerpad”. Op en met het water doen de leerlingen allerlei leerzame proefjes. Hierbij behoeft het geen betoog dat beschikbaarheid van water zowel naar kwaliteit als kwantiteit toenemend niet zo vanzelfsprekend meer is.
Woensdagavond 21 september zijn er een tweetal lezingen rondom het onderwerp “Grensdorp door de tijden heen”. Oud-leerling Rienhart Wolf en docent geschiedenis Albert Eggens geven invulling aan dit thema. Voor die avond dienen belangstellenden zich wel van te voren aan te melden.
De leerlingen van nu krijgen, één voor de onderbouw en één voor klassen 3 en hoger, een disco- barbecue happening aangeboden.
De jubileumweek wordt op zaterdag 24 september afgesloten met een reünie voor oud-leerlingen en (oud-) personeelsleden. De oud-leerlingenvereniging , de GLV, houdt tevens haar jaarvergadering; er zijn rondleidingen; digitale presentaties; een tweetal exposities; een groots buffet en natuurlijk muziek.
Aanmelden voor het gehele reünieprogramma is inmiddels niet meer mogelijk. Voor alleen het middagprogramma en de afsluitende feestavond zijn nog ‘een paar kaarten’ beschikbaar.
Zie voor dit alles ook www.rsgterapel.nl
Wat vind jij er van?
Deel dit artikel: