Boeskoolmarkt wacht op meer aanmeldingen

TER APEL – De Boeskoolmarkt in Ter Apel beleeft op zaterdag 24 september naar alle waarschijnlijkheid haar 31e editie.

,,Na twee annuleringen vanwege de coronapandemie heeft het er op dit moment alle schijn van dat de Boeskoolmarkt doorgang kan vinden’’, aldus Jakob Klein, voorzitter van de jaarmarktcommissie van Handelsvereniging Mercurius. De commissie laat wel weten dat het aantal inschrijvingen achterblijft bij eerdere edities. ,,Het is een landelijke trend dat de omvang van jaarmarkten afneemt. Veel kooplieden zijn vanwege corona gestopt en er vindt ook een zekere vergrijzing plaats met te weinig jonge aanwas. Dat is jammer, want er valt in veel branches toch een goede boterham te verdienen met het via een kraam aan de man of vrouw brengen van allerlei gebruiks-, kleding- of voedingsartikelen.’’

Lees het hele artikel op de Nieuwsbode…

Wat vind jij er van?
Deel dit artikel: