Opgepast, Storm Corry komt er aan!

Draai de trampolines in de tuin maar vast om en zet je tuinmeubilair maar binnen want het gaat voor het eerst sinds een lange tijd weer eens echt stormen. De kans op overlast is groot, tegelijkertijd klinkt er bij Buienradar ook wat enthousiasme. “Er gebeurt eindelijk weer eens wat.”

Vandaag stond er al flink wat wind en dat zorgde in het noorden van het land voor schade. Toch is het morgen gewoon rustig weer. “Een soort rustdag”, zegt Philippe Schambergen van Buienradar. Of beter gezegd: stilte voor de storm.

Morgen begint de dag dus prima, met zelfs flink wat zon. In de middag ontstaan steeds meer stapelwolken. Met 8 graden en een matige wind is het ideaal weer om de benen te strekken.

Corrie van Dijk

Vanaf de Noordzee nadert ondertussen een storm ons land. En die storm heeft ook al een naam: Corrie, vernoemd naar de eerste vrouwelijke meteoroloog bij het KNMI: Corrie van Dijk. “Zij wordt met deze naam een klein beetje geëerd. Het is extra leuk dat-ie in Nederland aankomt, want ze had ook ergens anders aan land kunnen komen.”

Lees hier meer…

Wat vind jij er van?
Deel dit artikel: