‘Goede hoop’ en voorzichtig optimisme vanuit Groningen over asielopvang Ter Apel

De provincie Groningen en de gemeente Westerwolde zijn voorzichtig optimistisch over het nu nog overvolle aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Het overleg tussen kabinet en provincies van vanochtend heeft commissaris van de koning René Paas in Groningen “goede hoop” gegeven dat ergens de komende dagen niet meer te veel asielzoekers in de nachtopvang hoeven te verblijven.

De afgevaardigde van de provincie Groningen prijst het harde werk van iedereen die afgelopen weekend op zoek moest naar extra opvangplekken voor asielzoekers. Maar tevreden zegt hij pas te zijn als de te volle opvang in Ter Apel echt verleden tijd is. “Het wordt elke dag beter, maar iedere nacht met te veel mensen in Ter Apel is er één te lang.”

Lees hier meer…

Wat vind jij er van?
Deel dit artikel: