Werkend drugslab aangetroffen in Ter Apel

Drugslab Ter Apel

Bericht van politie Westerwolde op Facebook:

Ter Apel – Vrijdagmiddag hebben wij in een loods bij een leegstaande boerderij aan de Westerstraat een werkend drugslab aangetroffen. We deden de inval nadat in een rechercheonderzoek informatie bekend was geworden over een mogelijk drugslab op deze locatie. In de loods werd een compleet ingericht en werkend drugslab aangetroffen. Drie mannen, die hier bezig waren met de productie van amfetamine, werden hierbij aangehouden.
Drugslaboratoria en opslagplaatsen zijn een groot risico in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces, maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk. Drugslabs zijn te herkennen op verschillende manieren. Op een productielocatie zie je vaak een ingang waar grotere voertuigen (bestelbussen) naar binnen kunnen, zodat ze onopvallend in- en uit- kunnen laden. Vaak gebeurt dit op vreemde tijdstippen, bijvoorbeeld in de nacht. Ook zie je vaak dat er gesjouwd wordt met jerrycans of vaten. Een drugslab kun je ook ruiken, vaak komt er een chemische lucht vrij en ruiken mensen oplosmiddelen. Om te voorkomen dat mensen dit ruiken dichten criminelen kieren en ramen vaak met purschuim. De productieplaats is meestal goed afgeschermd en de inkijkmogelijkheden vaak geblindeerd. Bij een drugslab hoor je vaak een voortdurend zoemend, brommend geluid.

Lees ons nieuwsbericht hier: https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/12/01-werkend-drugslab-aangetroffen-in-ter-apel.html

Wat vind jij er van?
Deel dit artikel: