Politie Emmen waarschuwt voor “medewerkers van de Rabobank” die pasjes komen ophalen

Bericht van Politie Emmen op Facebook:

Vandaag zijn er meerdere meldingen binnen gekomen van (voornamelijk oudere) mensen die een telefoontje krijgen van een medewerker van de Rabobank. Deze medewerker zegt dat men hun bankpasje op komen halen. Nog terwijl ze dan aan de telefoon zijn met deze ‘medewerker’ wordt er ook al aangebeld bij de mensen door een andere ‘medewerker’ van de Rabobank. Deze komt dan het bankpasje halen. Helaas is dit al een paar keer gelukt en van de bankrekening van deze mensen is helaas een enorm geldbedrag weggenomen.
Uw bank vraagt nooit om uw pincode, betaalpas of inlogapparaat en zal deze nooit bij u ophalen!
Als u het niet vertrouwt hang op en bel zelf met uw bank voor advies.
#oplichting #nepbankmedewerker #preventie

Wat vind jij er van?
Deel dit artikel: