Een op de drie gevangenen in Ter Apel positief getest

Een op de drie gedetineerden in de Penitentiaire Inrichting in Ter Apel is besmet met corona. Van de 407 mensen die er zitten, zijn er 137 positief getest, heeft Justitie bekendgemaakt. Vorige week ging de PI in quarantaine nadat er meerdere besmettingen waren vastgesteld.

Op advies van de GGD blijven de besmette gedetineerden in ieder geval de komende week in quarantaine. Voor degenen die negatief getest zijn, is vandaag weer een, beperkt, dagprogramma opgestart.

In de PI Ter Apel zitten mensen die illegaal in Nederland verblijven en verdacht worden van een misdrijf, of ervoor veroordeeld zijn. Na het uitzitten van hun straf worden ze uitgezet naar hun land van herkomst.

Lees het hele bericht op Nos.nl

Deel dit artikel:

Wat vind jij er van?