Vacature: Programmamedewerker bibliotheken gemeente Westerwolde (20 uur)

Gezocht: programmamedewerker bibliotheken gemeente Westerwolde voor 20 uur per 1 maart 2021
Een dag uit het leven van een programmamedewerker
Het belooft weer een leuke dag te worden vandaag!

Je begint de dag in bibliotheek Vlagtwedde. Er heeft zich iemand spontaan gemeld om als vrijwillig medewerker in de bibliotheek aan de slag te gaan en jij spreekt deze persoon om te kijken of er een match is. Aansluitend bereid je alvast het eerstvolgende vrijwilligersoverleg voor. Op de agenda zet je een aantal praktische dingen die van belang zijn. Daarnaast bel je met collega Ria om haar uit te nodigen als “gast” bij dat overleg aan te schuiven om te vertellen over laaggeletterdheid, hoe je dit herkent en de manier waarop je het (als bibliotheekmedewerker) bespreekbaar kunt maken.

Vervolgens ga je door naar bibliotheek Blijham waar je je nog net een staartje mee kunt pakken van het bezoek van een peutergroep. Leesconsulent Hennie heeft ze voorgelezen uit Klein wit visje heeft veel vriendjes en spelletjes met ze gedaan die aansluiten bij het boek. De kinderen en de meegekomen begeleiders gaan enthousiast de deur uit.

Ondertussen is de expeditie al geweest en staan de nodige nieuwe en aangevraagde boeken klaar in de ontvangen kratten. De vrijwillige medewerkers die aan het begin van de middag komen gaan de kratten straks verder verwerken.

Na een lunchpauze komen je twee vrijwillige medewerkers voor die middag binnen. Je stemt met hen de lopende zaken af, wijst ze op een nieuwe displaytafel en vraagt ze om de komende weken de klanten te attenderen op ons digitale aanbod zoals de Tijdschriften-app. En je loopt nog even naar de medewerkers van de Stichting Welzijn om af te stemmen of we de activiteitenruimte in mei kunnen gebruiken voor een bibliotheekactiviteit.

Vlak voor sluitingstijd zie je een enthousiaste peuter met zijn vader binnenkomen. Het jochie had vol vuur verteld over het witte visje en wil dat boek komen lenen. En als vader hoort over het online aanbod, besluit hij ook lid te worden van de bibliotheek.

Met een voldaan gevoel rij je naar huis. Dat was weer een afwisselende dag!

Lees hier meer…

Wat vind jij er van?
Deel dit artikel: