Vuurwerk illegaal in woning aan de Markeweg in Ter Apel

illegaal vuurwerk

Bericht van politie Westerwolde op Facebook:
Illegaal vuurwerk in woning
In een woning aan de Markeweg in Ter Apel zijn maandagavond door ons elf dozen illegaal vuurwerk in beslag genomen. In een auto bij het huis lagen nog eens vier dozen. De totale hoeveelheid bedroeg bijna 350 kilo.
Het vuurwerk betrof onder andere zwaar meerschots-vuurwerk. We kwamen de illegale voorraad op het spoor dankzij een tip. In het huis waren een 26-jarige en een 31-jarige man aanwezig. Zij worden als verdachten verhoord. Omdat in het huis een kleuter lag te slapen wordt ook een zogenoemde Zorgmelding opgemaakt.

De politie heeft het bericht om 20.00 uur aangepast.
Het bericht luidt nu:

Vuurwerk illegaal in woning
UPDATE: Het in de woning in beslag genomen vuurwerk was zogeheten consumentenvuurwerk. De hoeveelheid was veel te groot om in bezit te mogen hebben. Los daarvan was het allesbehalve veilig opgeslagen.
In een woning aan de Markeweg in Ter Apel zijn maandagavond door ons elf dozen vuurwerk in beslag genomen. In een auto bij het huis lagen nog eens vier dozen. De totale hoeveelheid bedroeg bijna 350 kilo.
Het vuurwerk betrof onder andere zwaar meerschots-vuurwerk. We kwamen de illegale voorraad op het spoor dankzij een tip. In het huis waren een 26-jarige en een 31-jarige man aanwezig. Zij worden als verdachten verhoord. Omdat in het huis een kleuter lag te slapen wordt ook een zogenoemde Zorgmelding opgemaakt.

Wat vind jij er van?
Deel dit artikel: