GroenLinks Westerwolde pleit ook voor tijdelijke geitenstop in de gemeente

De gemeente Westerwolde onderzoekt de komende week de mogelijkheid om een ‘lichte versie’ van een geitenstop in te voeren. GroenLinks Westerwolde steunt dit collegevoorstel. “Gezondheid is belangrijker dan winst”, laat secretaris Didi Dresscher, namens de fractie van GroenLinks weten.
“Het college van gemeente Westerwolde wil prioriteit geven aan de gezondheid van omwonenden van geitenhouderijen. Zolang het RIVM onderzoek doet naar de oorzaken van allerlei gezondheidsklachten van omwonenden die in verband worden gebracht met deze bedrijven in andere delen van Nederland zou uitbreiding van het aantal dieren niet mogelijk moeten zijn.”

Lees het hele artikel op de website van de Ter Apeler Courant.

Wat vind jij er van?
Deel dit artikel: