Op de ‘terreurbus’ naar Ter Apel verandert niks

Doorgaans draaien buschauffeurs kalm het stuur, de wereld in hun spiegels, alsof ze draaien aan het rad des levens. Ook nu, in wat de buitenwereld ‘de terreurbus’ noemt, lokaal bekend als lijn 73. Meppel-Ter Apel, een prachtrit met een stop aan de zielloze weg die leidt naar het asielzoekerscentrum.

Ze denken dat ik de kartonnen haatborden niet zie, met tiewraps bevestigd aan de haltes, gefabriceerd door types die zich ‘voorpost’ noemen. Ze ergeren zich kalm, de chauffeurs en beveiligers op de bus. ‘Dat doe je toch niet.’ ‘Dat heeft toch geen zin.’ Mensen van buiten die de problemen gebruiken voor een eigen onfrisse agenda – ook daar heeft Ter Apel het mee te stellen.

Lees hier het hele artikel op Volkskrant.nl

Wat vind jij er van?

CategorieënAZC